Tandblekning i Halmstad - Halmstad Tandläkare Klinik AB
272
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-272,page-child,parent-pageid-247,bridge-core-2.5.7,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-24.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive

TANDBLEKNING

Professionell och säker tandblekning

Vita tänder gör mycket för att ge ett fräscht helhetsintryck och är ett effektivt sätt att förbättra ditt leende. När det kommer till att bleka tänderna är det viktigt att vända sig till en professionell och seriös aktör, dels för ett hållbart resultat, men också för att minimera risker och skador på tänderna samt för att få rätt eftervård. Tandblekning är en relativt vanligt förekommande behandling som går snabbt och ger resultat direkt.

Resultatet påverkas utifrån tändernas ursprungliga nyans och vilken typ av missfärgning som finns och hur länge sedan missfärgningen uppkom. Även hållbarheten varierar kraftigt beroende på hur man sköter tänderna efteråt, tjocklek på emaljen, kost, eventuell intag av nikotinprodukter och läkemedel. Endast naturliga tandytor kan blekas och fasader eller kronor och dylikt påverkas inte av blekningen. 

 

 

Vad kostar det?

Priset för en tandblekning beror på vilken metod du väljer. Kostnaden varierar mellan 2900 kronor upp till 4900 kronor. Viktigt att tänka på är att olika metoder  kan ge olika resultat.

Innan behandling

 

Inför behandlingen behöver tänderna undersökas för eventuella hål eller skador samt utesluta tandköttsinflammation eller annan sjukdom. Denna basundersökning måste ske inom de tre senaste månaderna inför blekningen. Det är inte heller möjligt att utföra en tandblekning i det fall att en läppförstoring har utfört inom de tio senaste dagarna eftersom detta kan påverka ingreppets resultat.

Hur länge håller en tandblekning?

 

Hållbarheten varierar kraftigt beroende på hur man tar hand om tänderna efter behandling. För längsta möjliga hållbarhet bör intag av livsmedel som ger missfärgningar begränsas som kaffe, te och nikotinprodukter. Vid rätt förutsättningar och normala förhållanden håller en tandblekning ca två år. 

Vill du veta mer eller boka tid?